Aroxj.am-ը գրում է.

 

Հայաստանում թեև չեն աճում մի շարք էկզոտիկ մրգերը, սակայն դրանք ձեռք բերելը դժվար չէ: Դրանք վաճառվում են սուպերմարկետներում, իսկ մեզանից շատերը շրջանցում են կամ անուշադրության մատնում դրանք: Էկզոտիկ մրերից ավոկադոն սակայն շրջանցել պետք չէ: Գիտնականները բացահայտել են, որ ավոկադոյի ամենօրյա օգտագործումը նպաստում է սրտանոթային համակարգի բարելավմանը: Այդ փաստը հիմնավորել են գիտնականները: Ավոկադոն և չափավոր ճարպային (34% ճարպ) սննդակարգը նվազեցնում է գեր մարդկանց մոտ առաջացող սրտային հիվանդությունների ռիսկը: Ընդ որում՝ ավոկադոն ոչ ճարպային ուտելիքն իրապես առողջարար է դարձնում:

 

Շարունակությունը` այստեղ: