Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- շաքարավազ - 200 գր
- կաթ - 200 մլ
- փխրեցուցիչ - 7 գր
- ալյուր - 350 գր
- կակաո - 3 ճ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
- բուսայուղ - 2 ճ/գդ
- Պուդինգի համար՝
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- կաթ - 1 լ
- եղեգնաշաքար - 8 ճ/գդ
- օսլա (крахмал) - 20 գր
- վանիլին - 0,5 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը, կակաոն ու աղը խառնում ենք: Ձվերը լավ հարում ենք և աստիճանաբար ավելացնում շագանակագույն շաքրավազը: Չոր բաղադրիչնրն ու բուսայուղը նույնպես միացնում ենք ալրային զանգվածին և զգուշորեն խառնում: Վերջում ավելացնում ենք եռացրած կաթը:
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի (23 x 23) մեջ:
- Թխում ենք 25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Պատրաստում ենք վանիլային պուդինգը: Ձվի դեղնուցները շաքարավազի և օսլայի հետ հարում ենք, մինչև զանգվածը սպիտակի և ծավալով ավելանա:
Կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում վանիլինը, ապա տեփափոխում կրակի վրա և հասցնում եռման: Անջատում ենք կրակը և փակ կափարիչով թողնում 10 րոպե:
Այնուհետև ձեռքի հարիչով խառնելով լցնում ենք հարված դեղնուցների վրա և ստացված զանգվածը 4 րոպե տաքացնում միկրոալիքային վառարանում:
Թողնում ենք հովանա: - Բիսկվիթի վրա անցքեր ենք անում:
- Ձևամանը պատում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով, դնում ենք բիսկվիթը, լցնում պուդինգն ու գդալով հարթեցնում:
- Վերջում լցնում ենք բիսկվիթի փշրանքներն ու տորթը 6-8 ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Ահա և վերջ: