Aroxj.am-ը գրում է.


Սննդակարգում ամբողջական ձավարեղենի օգտագործումը 9 տոկոսով նվազեցնում է վաղաժամ մահվան վտանգը: Այս մասին վկայում է  մասնագետների անցկացրած վերջին 2 խոշոր հետազոտությունների արդյունքները: 


Բոլոր նրանք,  ովքեր օրական առնվազն 33 գրամ ամբողջական ձավարեղեն են օգտագործել, այնքան, որքան օգտագործում են օրինակ վարսակի շիլան, վաղաժամ մահվան վտանգը նվազեցրել են  է 9 տոկոսով` այն մարդկանց համեմատ, ովքեր ամբողջական ձավարեղեն գրեթե չեն օգտագործել: Սրտի հիվանդություններից մահանալու վտանգը նվազել է 15 տոկոսով:


Շարունակությունը` այստեղ: