Cosmo.am-ը գրում է.
Երբևէ ինքնուրույն ոչինչ չե՞ս պատրաստել թե՞ նոր բաղադրատոմսեր ես փնտրում՝ ընկերներիդ քո խոհարարական տաղանդով զարմացնելու համար: Ամեն դեպքում, հուսով եմ, որ այս նոր Cosmo խորագիրը քեզ համար է: Պատրաստիր, հյուրասիրիր, զարմացրու և ի վերջո հաճույք ստացիր. չէ՞ որ դա բնավ էլ բարդ չէ:
Սպանախով աղցան
· 1 փունջ սպանախ
· 1/2 փունջ հազար (ըստ ցանկության)
· 1 վարունգ
· 1 կարմիր տաքդեղ
· 1 կանաչ տաքդեղ
· 1 գազար
· 2-3 սպիտակ սունկ (թարմ)
· 2 ճ. գդալ կիտրոնի հյութ
· 2 ճ. գդալ ձիթապտղի յուղ
· 1/2 ճ. գդալ քացախ (ցանկալի է բալզամիկ)
· Օրեգանոյի փոշի
· Մի քիչ մանանեխ
· Սև և կարմիր պղպեղի փոշի
· Աղ
Հազարի տերևները, սպանախը, վարունգն ու տաքդեղը կտրատիր և լցրու մեծ խոր ամանի մեջ: Սունկը կտրատիր երկայնքով՝ բաժանելով բարակ շերտերի, այնուհետև սնկի կտորները թաթախիր կիտրոնի հյութի մեջ: Գազարն անցկացրու քերիչով և լցրու բանջարեղենով լի ամանի մեջ: Ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի հյութը, քացախը, մանանեխը և համեմունքները լցրու խոր ափսեի մեջ, ապա ստացված խառնուրդը հարիր ձեռքի հարիչով: Վերջում ստացված սոուսն ավելացրու բանջարեղենի վրա և լավ խառնիր: