Հետազոտությունների արդյունքում գիտնակաները հանգել են այն եզրակացության, որ միջերկրական դիետան դրական ազդեցություն է ունենում մարդու ուղեղի:
Նրանց հավաստմամբ' մարդիկ, ովքեր ուտում են մեծ քանակությամբ թարմ մրգեր և բանջարեղեն, ընկուզեղեն, ձուկ և զեյթունի ձեթ, նվազեցնում են տարիքի հետ կաված հիվանդությունների ռիսկը:
Հետազոտության ընթացքում վերանայվել են նախորդ ուսումնասիրությունները և դիետայի դրական ազդեցությունն ուղեղի վրա:
Այս հետազոտությունը նախորդել էր մեկ այլ ուսումնասիրությանը, ըստ որի այս նույն դիետան օգնում է հաղթահարել գենետիկական կաթվածների ռիսկը: