Բաղադրիչները

5 կգ կաղամբին ՝ 

250 գ գազար,

2 պճեղ սխտոր,

200 գ աղ,

400 գ շաքարավազ,

4,5 լ ջուր,

2 հատ պղպեղ,

սամիթն ու մաղադանոսն ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը
Կաղամբը լվանալ, կաղամբակոթերը կտրել-հեռացնել ու կաղամբի գլուխը խոշոր կտրատել:

Ջուրը եռացնել ու եռացված ջրին աղ խառնել:

Կաղամբը տեղավորել էմալապատ տարայի մեջ ու վրան լցնել աղաջուրը:

Կաղամբի վրա ծանրոց դնել ու թողնել 5 օր:

5 օր անց կաղամբն աղաջրից հանել ու մանր կտրտել:

Աղաջուրը չթափել:

Գազարը լվանալ, կլպել և խոշոր քերիչով քերել:

Սխտորը կլպել ու մանրատել:

Մանրատել նաև պղպեղը:

Տարայի մեջ լցնել կտրատված կաղամբը:

Կաղամբի վրա շաղ տալ գազարը, սխտորը, պղպեղն ու մեկ բռաչափ մաղադանոս:

Աղաջուրը թանզիվով քամել, եռացնել, թողնել պաղի ու լցնել կաղամբի վրա:

Վրան ծանրություն դնել ու երկու օր սպասել:

Երկու օր անց շաքարավազ ավելացնել ու լավ խառնել:

Թթուն պատրաստ է: