Շատերը արյան ճնշման հետ կապված խնդիրները լուծում են դեղորայքի միջոցով, սակայն կա դրա ավելի հեշտ տարբերակը` սնունդը հագեցնել բնական բուսական յուղերով:
Բրիտանացի բժիշկները ճնշման հետ խնդիր ունեցող մարդկանց խորհուրդ են տալիս շատ ընկույզ գործածել, ինչպես նաև կես ավոկադո կամ օրական 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ:
Ցանկացած ընկույզ (բացի արախիսից), այսպես կոչված, «լավ խոլեստերին» է պարունակում, որն օգնում է արյան մեջ նվազեցնել «վատ խոլեստերինի» մակարդակը:
Բնական բուսական յուղերը, մաքրելով արյունը, կարգավորում են ճնշումը և նվազեցնում կաթվածի վտանգը: