Aroxj.am-ը գրում է.

 

Մրգի այս տեսակը ոչ մեկին չի փրկում օրինակ թմրանյութերից, ծխախոտից կամ ալկոհոլից: Բայց ինչ-որ բանով այն օգտակար է: Շատերի կարծիքով, բանան ուտելը օգնում է ունենալ էներգիայի մեծ չափաբաժին: Իրականում այն իր մեջ պարունակում է շաքարի 3 տեսակ՝ սախարոզա, ֆրուկտոզա և գլյուկոզա:  Սա ոչ միայն էներգիայի աղբյուր է, այլև իր մեջ պարունակում է ինսուլինի մեծ քանակ: Մրգի այս տեսակը, օգտակար է կարող է կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ: Բանանը օգտակար է դեպրեսիաների, սթրեսի, հոգնածության և մի շարք այլ խնդիրների  համար: Այսպիսով, Aroxj.am-ը ներկայացնում է բանանի օգտակարության հայտնի և անհայտ հատկանիշները:


1.   Դեպրեսիա


Հետազոտությունների համաձայն դեպրեսիա ունեցող մարդկանց համար բանանը եղել է օգտակար միջոց: Բանանն իր մեջ տրիպտոֆանի մեծ չափաբաժին: Դա  սպիտակուցի տեսակ է, որն օրգանիզմում բարձրացնում է սերոտոնինի մակարդակը: Սերոտոնինը բարձր տրամադրության,  հանգստի և լիցքաթափման համար պատասխանատու հորմոն է:

 

Սա ճիշտ չէ


Տրիպտոֆանն ամինաթթու է, որն առկա է գրեթե բոլոր սպիտակուցներում: Դրա քանակը բանանի մեջ շատ քիչ տոկոս է կազմում և այն, որ կարող է իրականում ազդել տրամադրության վրա ուղղակի անմտություն է:

 

Շարունակությունը` այստեղ: