Aroxj.am-ը գրում է.


Երկար ժամանակ մասնագետները նշում էին, որ զարկերակային ճնշումը բարձրանում է ղի գործածումից: Այդ պատճառով նրանց ովքեր ունեին հեպորտոնիա կամ բարձր ճնշում, արգելվում էր աղ օգտագործել: Այս արդեն քսիոմ դարձած ճշմարտությունը փորձում են հերքել Նյու Յորքի ու Կանզասի գիտնականները:


Նրանց հետազոտությունների համաձայն, աղը առահասարկ չի ազդում զարկերակային ճնշման վրա: Նրանց պնդմամբ, աղը նաև երակներում առաջացող խցանումների պատճառ չէ: Գիտնականները վստահեցնում են այս ամենի պատճառը շաքարավազն է (կամ շաքարը):


Սա պարզելու համար գիտնականները փորձարկման են ենթարկել 8647 կանանց ու տղամարդկանց: Նրանք նկատել են, որ հենց շաքարի գործածումն է բացասաբար ազդում հիպոտալամուսի վրա, ինչի արդյունքում սրտի աշխատանքը դանդաղում էկամ ընդհակառակը արագանում է: Սա իր հերթին կարող է հանգեցնել ինսուլտի:



Շարունակությունը` այստեղ: