Խնամված մաշկը գեղեցիկ լինելու առաջին նախապայմանն է: Մեր մաշկը մշտական խնամքի կարիք ունի: Եղանակային պայմանների փոփոխությամբ պայմանավորված այն բավականին շատ է տուժում: Մաշկի «դեպրեսիայից» խուսափելու համար ESem.am-ը քեզ առաջարկում է առողջարար մի քանի դիմակ, որոնք կարող ես հեշտությամբ պատրաստել տնային պայմաններում:
Վարունգային սպիտակեցնող դիմակ
Վարունգը հայտնի է իր սպիտակեցնող և թարմացնող հատկություններով: Օղակաձև կտրատված վարունգը կարող ես դնել դեմքիդ` հաճախակի փոխելով դրանք թարմ օղակներով: Կարող ես նաև օղակներն ուղղակի քսել դեմքիդ, պարանոցիդ:
Կարելի է նաև քերել վարունգը, զանգվածը դնել անձեռոցիկի վրա, այնուհետև անձեռոցիկը դնել դեմքին:
Կիտրոնի դիմակ
Այս դիմակը կօգնի հատկապես յուղոտ մաշկ ունեցողներին: Կիտրոնի հյութը ոչ միայն սպիտակեցնում է մաշկը, այլև մաքրում այն տարբեր գունային պինգմենտներից: Կիտրոնի քամած նյութը հարկավոր է խառնել ձվի սպիտակուցի հետ. 1 թեյի գդալ հյութին պետք է խառնել 1 ձվի սպիտակուց: Որքան լավ է հարած ձուն, այնքան լավ է այն «նստում» մաշկին: Պահիր այն դեմքիդ այնքան ժամանակ, մինչև կզգաս, որ մաշկդ ձգվում է և լվա այն սառը ջրով:
Դիմակ մաղադանոսից
Այս դիմակը հապատասխանում է չոր մաշկ ունեցողներին: Մաղադանոսից դիմակ պատրաստելու 3 տարբերակ կա.
Առաջինը` մաղադանոսից պատրաստում ենք թուրմ, սառեցնում, այնուհետև կանաչին դնում ենք դեմքին, իսկ թուրմով լվացվում ենք առավոտյան և երեկոյան:
Երկրորդ` մանրեցնում ենք մաղադանոսը, մեկ ճաշի դդալ մաղադանոսըխառնում ենք մեկ ճաշի գդալ թթվասերի հետ, դեմքին տարծելուց հետո պահում 15 րոպե:
Երրորդ`մեկ ճաշի գդալ մանրացրած մաղադանոսը խառնում ենք մեկ ճաշի գդալ մեղրի հետ, տարածում դեմքին և լվանում 15 րոպե անց::
Դեղձի սնուցող դիմակ
Վերցրու բավականին հասած մեկ միջին չափի դեղձ, քերիր այն և խառնիր 1-2 ճաշի գդալ թթվասերի հետ, որքան չոր է մաշկդ, այնքան յուղոտ թթվասեր է պետք քեզ: Ստացված զանգվածը քսիր երեսիդ, եթե այն մի փոքր ջրիկ է ստացվել, կարող ես դեմքիդ դնել անձեռոցիկի կամ թանզիֆի օգնությամբ: 10-15 րոպե պահելուց հետ լվա սենյակային ջերմաստիճանի ջրով:
By Tina