Մրգի այս տեսակը ոչ ոքի չի փրկում օրինակ թմրանյութերից, ծխախոտից կամ ալկոհոլից: Բայց ինչ-որ բանով այն օգտակար է: Շատերի կարծիքով բանան ուտելը օգնում է ունենալ էներգիայի մեծ չափաբաժին: Իրականում այն իր մեջ պարունակում է շաքարի 3 տեսակ՝ սախարոզա, ֆրուկտոզա և գլյուկոզա: Սա ոչ միայն էներգիայի աղբյուր է, այլև իր մեջ պարունակում է ինսուլինի մեծ քանակ: Մրգի այս տեսակը, օգտակար է այնքանով, որ կարող է կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ: Բանանը օգտակար է դեպրեսիաների, սթրեսի, հոգնածության և մի շարք այլ խնդիրների համար: Այսպիսով, Aroxj.am-ը ներկայացնում է բանանի օգտակարության հայտնի և անհայտ հատկանիշները:
1. Դեպրեսիա
Հետազոտությունների համաձայն դեպրեսիա ունեցող մարդկանց համար բանանը եղել է օգտակար միջոց: Դա կապված է այն բանի հետ, որ բանանն իր մեջ տրիպտոֆանի մեծ չափաբաժին: Դա սպիտակուցի տեսակ է, որն օրգանիզմում բարձրացնում է սերոտոնինի մակարդակը: Սերոտոնինը բարձր տրամադրության, հանգստի և լիցքաթափման համար պատասխանատու հորմոն է:
Սա ճիշտ չէ
Տրիպտոֆանն ամինաթթու է, որն առկա է գրեթե բոլոր սպիտակուցներում: Դրա քանակը բանանի մեջ շատ քիչ տոկոս է կազմում և այն, որ կարող է իրականում ազդել տրամադրության վրա ուղղակի անմտություն է:
2. Անեմիա
Բանան պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ, որը խթանում է արյան մեջ հեմոգլոբինի արտադրությունը և կանխում սակավարյունությունը:
Սա ճիշտ չէ
Խոշոր բանան պարունակում է 2% - ից էլ ավելի քիչ երկաթ և չի կարող կանխարգելել սակավարյունությունը:
Շարունակությունը` այստեղ: