Aroxj.am-ը գրում է.
Երիտասարդ մնալու վիրահատական կամ բժշկական միջամտությունից զատ կան նաև բնական միջոցներ, որոնք կնպաստեն երիտասարդացմանը: Գիտնականները հրապարակել են երիտասարդացմանը նպաստող մթերքների ցանկ, որոնք սննդակարգում ընդգրկելու դեպքում կարելի է կանխարգելել ծերացումը: Այդ մթերքների հիմնական «գործը» բջիջների մահը կանխարգելելն է:
Երիտասարդացնող մթերքների ցանկը հետևյալն է. սև շոկոլադ, թեյ, սուրճ, խնձոր, բրոկոլի կամ կաղամբ, լոլիկ, նուռ, նարինջ, դեղձ, կարմիր խաղող, կարմիր սոխ, ելակ, հաղարջ:
Մասնագետները նշում են, որ եթե միսը, կաթը օրգանիզմին ապահովում են կալորիաներով և յուղերով, ապա այս մթերքները, մասնավորապես բանջարեղենն ու միրգը, ապահովում են բիոքիմիական նյութերով, որոնք կանխարգելում են բջիջները մահը:
Շարունակությունը` այստեղ: