Այն, որ դեղերը չի կարելի հյութով խմել, գիտնականները վաղուց են ապացուցել, իսկ նրանց վերջին հետազոտությունից պարզ է դարձել, թե հատկապես որ հյութերով չի կարելի դեղ խմել:

Ճապոնացի գիտնականները թեստ են անցկացրել և պարզել, թե ինչ ազդեցություն է ունենում դեղի հետ խմած հյութը ստամոքս-աղիքային գոտու վրա: Պարզվել է, որ թուրինջի, նարինջի, խնձորի ակտիվ բաղադրիչները ճնշում են դեղերի ներծծման գործընթացը: Սա կապված է նրա հետ, որ այս մրգերի հյութերը ընդունակ են նվազեցնել դեղերի կոնցենտրացիան արյան մեջ, որն էլ լուրջ բարդություններ կարող է առաջացնել հիվանդների մոտ: