Պոնչիկների այս նոր բաղադրատոմսը կհետաքրքրի բոլոր այն լեդիներին, ովքեր կուզենան զարմացնել իրենց հերթական խոհարարական ձեռքբերումով: Պոնչիկները պատրաստելու համար առանձնապես շատ ժամանակ ու եռանդ Ձեզնից չի պահանջվի:
Բաղադրությունը՝
500 գրամ ալյուր
1 ճաշի գդալ չոր խմորիչ
1 բաժակ կաթ
100 գրամ կարագ
6 ճաշի գդալ շաքարավազ
2 հատ ձու
0,5 թեյի գդալ աղ
500 մլ արեւածաղկի ձեթ
Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը.
Խմորիչը լուծեք տաք կաթի մեջ, ավելացրեք ալյուրն (150 գրամ) ու շաքարավազն եւ լավ խառնեք: Խմորը դրեք տաք տեղ՝ 25-30 րոպե: Այնուհետեւ ավելացրեք մնացած ալյուրը, ձուն, կարագը, աղը եւ լավ խառնեք: Խմորը ծածկեք սրբիչով եւ նորից դրեք տաք տեղում՝ թողնելով՝ անցնի 1 ժամ: Հետո խմորը բաժանեք մասերի, ալյուրի մեջ հունցելով՝ ստացեք՝ կլորավուն գնդեր՝ 1 սմ հաստությամբ, կարելի է նաեւ պոնչիկների տեսքը ստանալ հատուկ կաղապարների օգնությամբ: Ստացված պոնչիկները տապակեք արեւածաղկի ձեթի մեջ ՝ 30 րոպե եւ ամեն կողմից: Վերջում վրան լցրեք շաքարի փոշի: Հաճելի համտեսում: