Բաղադրամասեր

  • 0.5 ալյուրին ՝
  • 150 գրամ մածուն,
  • 3 գլուխ սոխ,
  • 8 ճ/գ յուղ, ջուր,
  • աղն ու սխտորը ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ալյուրը մաղել: Մի փոքր ջրին աղ խառնել, լցնել ալյուրի վրա, խմոր հունցել: Խմորը պետք է թույլ չլինի:
  • Բարակ բացել և փոքր քառակուսիներով կտրել:
  • Ձեռքերն ալյուրոտել, խմորները վերցնել, լցնել սինու վրա, որին ալյուր է ցանված:
  • Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, մի գդալ աղ խառնել, եռացնել: Խմորիկները եփել աղաջրում:
  • Մանր կտրատած սոխը յուղով տապակել, մինչև թափանցիկ դառնա:
  • Խմորները քամել: Ափսեի մեջ լցնել բորակին, վրան առատ սոխեռած լցնել, մատուցել մածունի հետ: