Չիզքեյքն ամենից համեղ ու հայտնի աղանդերներից է: Չիզքեյքի հայրենիքը Հին Հունաստանն է: Հիմա այս աղանդերը շատ արդիական է եվրոպական եւ ամերիկյան խոհանոցներում: Գոյություն ունեն չիզքեյք պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր: NEWS.am STYLE-ը ձեզ առաջարկում է պարզ եւ յուրահատուկ բաղադրատոմս. չիզքեյք՝ խտացրած կաթով:
Բաղադրությունը.
450 գր թթվասեր (20 եւ ավելի %-անոց յուղայնությամբ),
300 գր թխվածքաբլիթ (կարելի է վարսակի),
100 գր հալված սերուցքային կարագ,
300 գր որակյալ խտացրած կաթ,
10 գր արագ լուծվող ժելատին,
3/4 բաժակ եռացրած սառը ջուր:
Պատրաստման եղանակը.
1) Ձեւամանը (ավելի լավ է՝ սիլիկոնե) պատել մոմաթղթով:
2) Թխվածքաբլիթը մանր փշրել եւ խառնել հալված կարագին: Զանգվածը յուղոտ չպետք է լինի, բայց եւ՝ ոչ շատ չոր: Զանգվածը լցնել ձեւամանը եւ խնամքով սեղմել: Կես ժամ պահել սառնարանում:
3) Թթվասերը խառնել խտացրած կաթին (կարելի է ավելացնել շատ կամ քիչ խտացրած կաթ, ըստ ճաշակի):
4) Ժելատինը լցնել 3/4 բաժակ ջրի մեջ եւ 10 րոպե թողնել՝ փքվելու: Այնուհետեւ ջրային վաննայում հալեցնել այնքան, մինչեւ ամբողջությամբ լուծվի:
5) Ժելատինը դանդաղորեն լցնել թթվասերով եւ խտացրած կաթով պատրաստված զանգվածի մեջ՝ միաժամանակ լավ խառնելով: Այնուհետեւ լցրել ձեւամանը: Եվ կրկին դնել սառնարանը՝ մինչեւ ամբողջությամբ սառչի (շուրջ 2-3 ժամ):
Սառչելուց հետո հարկավոր է ավելացնել թարմ հատապտուղներ. այն աղանդերին նրբություն եւ թթվաշություն կտա: Կարելի է նաեւ չիզքեյքը պատել քերիչով անցկացրած շոկոլադով կամ ընկույզով:
Մեր չիզքեյքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ…