Որևէ համեղ ուտելիք պատրաստելուց հետո ամենադժվար և տհաճ պահը կտրատելու համար նախատեսված տախտակը։ Հավանաբար դուք էլ եք այն ջրի տակ պահում և աման լվանալու հեղուկով շփում։

Փաստորեն, աման լվանալու հեղուկով կտրատման տախտակները լվալը այդքան էլ լավ տարբերակ չէ։ Ահա, թե ինչու։

Հում միսը իր մեջ կարող է պարունակել որոշ բակտերիաներ, անգամ մակաբույծ միկրոօրգանիզմներ, որոնք այնքան հզոր են, որ հաստատ աման լվանալու հեղուկը չի սպանի դրանց։ Ստացվում է՝ այդպես դուք անիմաստ ժամանկ եք ծախսում, քանի որ տախտակն իրականում կեղտոտ է մնում, այն էլ՝ վտանգավոր բակտերիաներվ ծածկված։

Chef

Մասնագետները առաջարկում են ամանի հեղուկը փոխարինել թույլ ժավելաջրով։ Մոտավորապես մի քանի թեյի գդալ ժավելը խառնեք 3-4 լիտր ջրին և կտրատման տախտակը մի քանի րոպե թողեք լուծույթի մեջ։ Ապա հոսող ջրի տակ պահեք և չորացրեք։ Միայն այս դեպքում կարող եք վստահ լինել, որ ձեր տախտակը մաքուր է։