LADYNEWS.am-ը գրում է.

 

Ուտելիքը մեզ երջանկացնում է և դա ճշմարտություն է: Սերոտոնինի մակարդակի բարձրացումը մեզ բավարարվածության և ընդհանուր հանգստության զգացողություն են պարգևում:

 

Զգացմունքային ծանրաբեռնվածության պահերին այդ հորմոնի մակարդակը, որը հաճախ անվանում են երջանկության հորմոն, իջնում է, ինչի հետևանքով մենք երբեմն այդքան շատ ենք ցանկանում ուտել շոկոլադ կամ որևէ այլ քաղցր բան: Դա տեղի է ունենում այն պատճառով, որ մեր նյարդային համակարգը գլյուկոզայի և տրիպտոֆանի կարիք ունի՝ սերոտոնին սինթեզելու համար:

 

Արյան մեջ սերոտոնինի ցածր մակարդակը կարող է դառնալ անհանգստության, դյուրագրգռության և թուլության պատճառ, ինչը արտահայտվում է վատ տրամադրությամբ:

 

Մենք կարող ենք օգնել մեր օրգանիզմին սերոտինի արտադրության մեջ, եթե օգտագործենք B և C վիտամիններով, մագնիումով և տրիպտոֆանով հարուստ սնունդ:

 

Մանրամասները՝ այստեղ: