Life.panorama.am-ը գրում է.
Նիդերլանդների Լեյդեն քաղաքի համալսարանի փորձագետները պարզել են այն նյութը, որն «ազդում» է մարդու առատաձեռնության վրա:
Փորձերի արդունքում պարզվել է, որ Տրիպոֆան անունը կրող նյութը ազդում է մարդու պահվածքի, մասնավորապես առատաձեռնության դրսևորման վրա:
Ամինաթթուների դասին պատկանող այս նյութի հիմնական աղբյուրներն են կաթնամթերքը, ընդեղենը, քնջութը, լոբազգիները, սունկը, ձուն, ձուկը և միսը:
Փորձերին մասնակցել են 32 կամավոր: Սկզբում թեստի միջոցով պարզվել է նրանց բարության ու գթության հանդեպ հակումները: Այնուհետև նրանց մի մասին տվել են Տրիպոֆանով հարստացված սննդային հավելումներ, իսկ մյուսին` պլացեբո:
Շարունակությունը` այստեղ: