Life.panorama.am-ը գրում է.


Նիդերլանդների Լեյդեն քաղաքի համալսարանի փորձագետները պարզել են այն նյութը,  որն «ազդում» է մարդու առատաձեռնության վրա:

 

Փորձերի արդունքում պարզվել է, որ Տրիպոֆան անունը կրող նյութը ազդում է մարդու պահվածքի, մասնավորապես առատաձեռնության դրսևորման վրա:



Ամինաթթուների դասին պատկանող այս նյութի հիմնական աղբյուրներն են կաթնամթերքը, ընդեղենը, քնջութը, լոբազգիները,  սունկը, ձուն, ձուկը և միսը: 

 

Փորձերին մասնակցել են 32 կամավոր: Սկզբում թեստի միջոցով պարզվել է նրանց բարության ու գթության հանդեպ հակումները: Այնուհետև նրանց մի մասին տվել են Տրիպոֆանով հարստացված սննդային հավելումներ, իսկ մյուսին` պլացեբո:

 

Շարունակությունը` այստեղ: