Aroxj.am-ը գրում է.


Սուրճի ևս մեկ բացառիկ հատկություն են հայտնաբերել բրազիլացի գիտնականները: Embrapa հետազոտական կենտրոնը սուրճի գենետիկ միացությունները ուսումնասիրելու ընթացքում պատահաբար մեկ այլ հայտնագործություն է կատարել: Կոֆեինի մեջ հայտնաբերել են բացառիկ սպիտակուց, որոնք մինչև այդ հայտնի էին որպես պեպտիդներ:


Այս սպիտակուցը նույն ազդեցությունն ունի ինչ մորֆին: Հենց այդ սպիտակուցներն են, որ թուլացնում են նյարդերը և ունեն ցավազրկող հատկություններ: 


Շարունակությունը` այստեղ: