Life.panorama.am-ը գրում է.


Բազուկը շատերիս սննդակարգի անբաժանելի մասն է հանդիսանում, բայց քչերս գիտենք, թե ինչով է այն այդքան օգտակար և ինչ զարմանահրաշ հատկություններ ունի: Բազուկի հայրենիքը համարվում է հին Բաբելոնը, որտեղ դրանից պատրաստում էին տարբեր դեղամիջոցներ և բուժիչ քսուքներ:


Հնագույն ժամանակներում այս բանջարեղենը հասու չէր սովորական մարդկանց: Նրա անունը թարգմանվում էր որպես “թագավորական” և որպես նվեր մատուցվում էր աստվածներին ու թագավորներին:

 

Ասում են՝ բազուկն իր բաղադրատոմսերում հաճախ օգտագործում էր նաև Հիպոկրատը: Նա բազուկի տերևներն օգտագործում էր մաշկային բորբոքումներն ու վերքերը բուժելու համար, իսկ բազուկի հյութը խորհուրդ էր տալիս խմել՝ որպես աֆրոդիզիակ:

 

Շարունակությունը` այստեղ: