Aroxj.am-ը գրում է.


Հետազոտողները պարզել են, որ բրինձը  գենետիկ խանգարումներ առաջացնող քանակությամբ մկնդեղ է պարունակում: Ուսումնասիրության արդյունքները ցույց են տվել, որ բրնձի օգտագործումը կարող է մեծացնել գենետիկ խանգարումների առաջացումը մարդկային օրգանիզմում: 


 
Մասնագետների  խումբը  նշել է, որ չնայած գիտնականները բրնձում առկա մկնդեղի հետ կապված իրենց մտահոգությունն են հայտնել, սակայն սա բրնձի օգտագործման և գենետիկ վնասվածքների առաջացման միջև եղած կապը բացահայտող առաջին հրապարակային դեպքն է:

 

Շարունակությունը` այստեղ: