LadyNewz.am-ը գրում է.


Քացախ, անտարակույս, կգտնվի ցանկացած խոհանոցում: Իսկ դրա օգտագործման ոլորտները շատ ավելի շատ են, քան խահարարությունն է:


Ազատում է մոլախոտերից: Վերջիններիս վրա պետք է լցնել քացախի ջրով բացված 40 տոկոսանոց լուծույթ:

Հագուստի վրայից վերացնում է քրտինքից մնացած հետքերը: Լվանալուց առաջ քրտինքի հետքը 10 րոպե թրջեք սպիրակ խոհանոցային քացախով, և այն շատ հեշտությամբ կանցնի:

 

Կբուժի անգինան: Մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ լուծեք 1 ճաշի գդալ խնձորի քացախ (6%) և ստացված լուծույթով ողողեք կոկորդը:

Մազերը դաձնում է լսող: Լվանալուց հետո մազերը ցայեք խնձորի քացախի լուծույթով (1/2 ճաշի գդալ 6% քացախը` մեկ բաժակ ջրում):

 

Անցկացնում է մկանային ցավերը: Մկանների ուժեղ ծանրաբեռնվածության պարագայում կաթնաթթու է կուտակվում, որը ցավի պատճառ է դառնում: Այն կարող է անցկացնել 20 րոպեանոց քացախային թրջոցը (2-3 ճաշի գդալը` մեկ բաժակ ջրում):

Հանում է գնապիտակը: Սպիտակ քացախը թույլ տաքացրեք, դրա մեջ թրջեք սպունգը և դրեք պիտակի վրա: Վերջինս կպոկվի առանց որևէ հետք թողնելով:

 

Մաքրում է ժանգը: Մանր, ժանգոտած առարկաները եռացրեք քացախի մեջ, իսկ հետո լավ լվացվեք ջրով և դրանք կփայլեն, ինչպես նորը:

Վերացնում է բորբոսի հոտը: Մաքրեք սառնարանի, պահարանի կամ մթերքների տուփը քացախով թրջված լաթով:

 

Շարունակությունը` այստեղ: