Life.panorama.am-ը գրում է.

 

Դիետոլոգներ հաճախ մեզ խորհուրդ են տալիս «ծիածան» ուտել` ի նկատի ունենալով, որ սննդակարգում պետք է լինեն բոլոր գույների բանջարեղեններ և մրգեր: Այնուամենայնիվ, գույնը ուտելիքի սննդարար լինելու միայն մեկ ցուցանիշն է: Սպիտակ բանջարեղենները, օրինակ, կարող են ավելի օգտակար լինեն, քան գունավորները:

 

Կարտոֆիլ


Սպիտակ կարտոֆիլն ավելի շատ կալիում և ցելյուլոզա է պարունակում, քան այլ բանջարեղեններ կամ մրգեր: Ջեռոցում առանց կեղևի պատրաստված միջին չափսի կարտոֆիլը պարունակում է ընդամենը 163 կկալ կալորիականություն, 941 մգ կալիում և 3.6 գրամ ցելյուլոզա: Համեմատության համար բանանը պարունակում է ընդամենը 422 մգ կալիում և 3.1 գրամ ցելյուլոզա: Կարտոֆիլը պարունակում է նաև վիտամին C, B6 և մագնեզիում, քիչ քանակությամբ, բայց բարձրորակ սպիտակուցներ:

 

Ծաղկակաղամբ


Այս սպիտակ բանջարեղենը պարունակում է ծծումբի միացություններ, որոնք կանխում են քաղցկեղի առաջացումը, ամրապնդում են ոսկրային հյուսվածքները և արյունատար անոթները:

 

Շարունակությունը՝ այստեղ: