Գլազգոյի համալսարանի ուսումնասիրողները հաղորդում են, որ մրգային հյութերի պարբերաբար օգտագործումը նույնքան վտանգավոր է, որքան գազավորված ըմպելիքների օգտագործումը:

1in.am-ի հաղորդմանբ` նույնիսկ մաքուր մրգահյութը մեծ քանակությամբ բնական շաքար է պարունակում, սակայն մարդիկ չափազանց շատ են խմում՝ կարծելով, որ դրանք օգտակար են առողջության համար:

Փորձագետներն ասում են, որ մրգահյութի չափաքանակը օրական չպետք է անցնի 150 մլ-ից: Հյութերի փոխարեն մասնագետները խորհուրդ են տալիս մրգեր ուտել. Օրինակ՝ խնձորը 50 կալորիա է պարունակում և հարուստ է բջջանքով, որը հագեցնում է և օգնում է մարսողությանը:

 

Ամբողջությամբ` այստեղ: