Այնպիսի միկրոբաղադրիչներ, ինչպիսիք են երկաթը և մեղրը, ընդունված է ասել, որ օրգանիզմի համար անչափ օգտակար են, հետևաբար խորհուրդ է տրվում հնարավորինս շատ սննդակարգում շատ կիրառել կարմիր միս, լոբի և խնձոր: Սակայն ամերիկյան հետազոտողների վերջերս կատարած ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այնուամենայնիվ ոչ բոլորի համար է օգտակար խնձորի և երկաթի մեծ չափաբաժնի ընդունումը:

Մասնավորապես՝ գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ հիսուն տարեկանից բարձր մարդկանց համար կարող է վտանգավոր լինել խնձորի և երկաթի շատ օգտագործումը: Այդ տարիքից սկսած մեծ է հավանականությունը, որ կարագանա ծերացման գործընթացը, ինչպես նաև ավելի հնարավոր կդառնա այնպիսի հիվանդությունների հաճախակիացումը, ինչպիսիք են ճնշման, շաքարային դիաբետի, Ալցգեյմերի և Պարկինսոն հիվանդությունները:

Այս առումով հետազոտողները խորհուրդ են տալիս կարմիր միսն ու խնձորը փոխարինել սխտորով, ընկույզով և վարսակի այլուրով: Այս մթերքները կարող են փոխհատուցել օրգանիզմում խնձորի և երկաթի սակավությունը: