Եթե դուք նույնպես տանել չեք կարողանում գետնանցումային շաուրմաները, բայց փորձել այնուամենայնիվ ուզում եք, ապա պատրաստեք համեղ շաուրմա տանը' ավելի բարենպաստ պայմաններում:

Հարկավոր է'

լավաշ,

հավի կրծքամիս,

թարմ կաղամբ,

սոխ,

թարմ վարունգ,

լոլիկ,

բուլղարական պղպեղ,

մաղադանոս,

թթվասեր,

սպիտակ գինու քացախ,

սխտոր,

աղ, շաքարավազ, համեմունքներ,

ձիթապտղի ձեթ:

Պատրաստման եղանակը.

Սկզբում պատրաստեք սոուսը, որպեսշզի այն լավ համեմվի: Դրա համար խառնում ենք թթվասերը մանր կտրատած մաղադանոսի, ճզմած սխտորի, աղի, պղպեղի և համեմունքների հետ:

Նախապես խաշեք կավի կրծքամիսը և տապակեք սոուսի ու ձիթապտղի յուղի մեջ:

Մանր կտրատեք սոխը, մարինադացրեք այն քացախի, աղի և շաքարավազի հետ:

Կտրատեք բանջարեղենը: Լավաշը փռեք սեղանին, վրան սոուս քսեք և դրեք բանջարեղենը, դրեք նաև հավի կրծքամիսը: Զգուշորեն փաթաթեք լավաշը խողովակաձև և դրեք ստվարաթղթով պատված գրիլի թավայի մեջ:

Մատուցեք տաք վիճակում: Բարի ախորժակ:

Աղբյուր' LADYNEWS.am