Life.panorama.am-ը գրում է.
Միսն առաջին հերթին համեղ, օգտակար սննդատեսակ է, սակայն, դրան զուգահեռ, միսը ալկոհոլից և ծխախոտից հետո մահացության առաջացման առումով 3-րդ տեղն է զբաղեցնում:
Оրգանիզմը շատ էներգիա է ծախսում միսը մարսելու վրա:
Ոչ մեկի համար գաղտնիք չէ, որ այսօր անասնապահությունում օգտագործվում են տարբեր տեսակի հորմոններ, հակաբորբոքայիններ՝անասունների քաշը ապահովելու համար:
Նիտրատները, որոնք մսի մեջ են հայտնվում այդ նյութերի ներարկման պատճառով, հանգեցնում են միս օգտագործող մարդկանց օրգանիզմում ուռուցքների ձևավորմանը:
Կենդանուն մորթելուց առաջ նրա օրգանիզմում վախից թունավոր նյութեր են արտադրվում, որոնք քայքայում են մսում առկա բոլոր օգտակար նյութերը:
Սպանդանոցներն էլ այժմ վերածվել են «մահվան ֆաբրիկաների», որտեղ սատկած կենդանու միսը մշակում են քիմիական և այլ նյութերով՝մսի գույնը և տեսքը պահպանելու համար:
Շարունակությունը՝ այստեղ: