Բաղադրություն
Ձու-2 հատ
Շաքարավազ-100-150գրամ
Մասկարպոնե պանիր-500գրամ
Սուրճ-3/4 բաժակ
Լիկյոր-4 ճաշի գդալ
Թխվածքաբլիթ -24 հատ
Քերած շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Ձվի սպիտակուցն առանձնացնել դեղնուցից: Դեղնուցը շաքարավազով հարել ու դնել գոլորշու վրա, մինչև պնդանա: Այնուհետև թողնել, որ սառչի, ընթացքում՝ խառնել:
Առանձին հարել ձվի սպիտակուցը, մինչև պնդանա և դանդաղ կերպով լցնել շաքարավազ:
Մասկարպոնե պանիրն ավելացնել դեղնուցի զանգվածին. հարել, բայց այնպես, որ պանիրը չշերտավորվի: Այնուհետև ավելացնել հարած ձվի սպիտակուցը:
Սուրճի վրա ավելացնել լիկյոր: Այնուհետև թխվածքաբլիթները թաթախել սրճային լիկյորի մեջ:
Յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթների շերտի վրա ավելացնել մասկարպոնե պանրի զանգվածը, այնուհետև լցնել քերած շոկոլադ:
3-4 շերտերով նույնը կրկնել: Ամենավերջում, ցանել քերած շոկոլադ: Դնել սառնարանը և թողնել 3 ժամ:
Բարի ախորժակ: