Որպես նախաճաշ' այս խնձորները կարելի է հաճախ պատրաստել: Այն պատրաստվում է շատ հեշտ ու շատ համեղ է: Պետք է ընտրել խնձորի այնպիսի տեսակ, որ հնարավոր լինի եփել:

Անհրաժեշտ մթերքներն են'

2 հատ խնձոր

2 ճաշի գդալ վարսակի փաթիլներ

5 ճաշի գդալ բնական մեղր

1 ճաշի գդալ նուշ

1 ճաշի գդալ պնդուկ

1 թեյի գդալ չամիչ

կիտրոնի հյութ

դարչինի փոշի

նուշի փաթիլներ:

Պատրաստման եղանակը.

Սկզբում պատրաստեք խնձորը, լվացեք, կիսեք, թեյի գդալով հանեք խնձորի միջի պարունակությունը և շաղ տվեք կիտրոնի հյութի մեջ: Լցոնը պատրաստելու համար խառնեք վերը նշված մթերքները, լցրեք խնձորի մեջ, ապա խնձորի մյուս կեսով փակեք և տեղադրեք ջեռոցը' 180 աստիչան ջերմության տակ, թողմելով 20 րոպե: Վերջում վրան քսեք մեղր, ինչպես նաև լցրեք նուշի փաթիլները: Հաճելի համտեսում: