Ցանկանում ենք ձեզ հետ կիսվել մանդարինի կեղևի օգտագործման մի քանի հրաշալի եղանակներով: Բայց սկզում չմոռանաք մանդարինը լվանալ աման լվանալու հեղուկով:
Մաքրել մանդարինը: Բնականաբար, միջուկը ուտել, իսկ կեղևը դնել սեղանին կամ պատուհանագոգին: Այն մի քանի օրում կչորանա:
Երբ կեղևը լիարժեք չորանում է, այն սկսում է փշրվել: Մի մասը մանր կտորների եմ բաժանում և լցնում փոքր բանկայի մեջ՝ մանկական պյուրե պատրաստելու համար: Շատ հարմար է:
Ահա թե որ դեպքերում եմ օգտագործում կեղևը:
Թեյի մեջ: Մանդարինի կեղևով սովորական սև թեյը դառնում է անուշաբույր ըմպելիք:
Նաև երբեմն կեղևը խառնում եմ թեյի խոտի հետ: Սովորական թեյը ներծծում է կեղևի բույրը և ավելի համեղ է դառնում: Փորձեք:
Կեղևից պատրաստում եմ փոշի: Պարզապես կեղևը լցնում եմ սրճաղացի մեջ և աղում: Մանդարինի բույրով լցվում է ամբողջ տունը, և ակամա զգում ենք ամանորյա շունչը:
Այս փոշին պահում եմ կափարիչով ամուր փակվող բանկայի մեջ:
Մանդարինի կեղևի փոշին կարող եք օգտագործել որպես թխվածքների և ըմպելիքների բուրավետիչ: Ցիտրուսի հաճելի բույրն ավելի անուշ է, քան վանիլինի հոտը:
Մանդարինի կեղևն օգատգործվում է որպես մրսածության դեմ միջոց: Դրա մեջ մեծ քանակությամբ վիտամին С-է պարունակվում:
1ճ.գ. փոշուն+1 բաժակ ջուր: Եռացնել 5 րոպե և թրմել 1-2 ժամ: Խմել ուտելուց առաջ մի քանի ճ.գ.՝ նախօրոք քամելով:
Մանդրինի կեղևի փոշուց կարող եք պատրաստել հրաշալի դիմակ՝ դեմքի համար:
1թ.գ. փոշուն ավելացնել 1թ.գ. դեղնուց և 1թ.գ. թթվասեր: Խառնել և քսել դեմքին: 10-15 րոպե պառկել և հետո լվանալ գոլ ջրով: Հիանալի թարմացնող միջոց է: