Բաղադրիչներ


  • Հիմքի համար՝
  • ջուր - 5 ճ/գդ
  • ալյուր - 100 գր
  • վանիլին - 1 պտղունց
  • ձու - 2 հատ
  • կակաո - 1 ճ/գդ
  • շաքարավազ - 100 գր
  • սոդա - 0.25 թ/գդ
  • Կրեմի համար՝
  • կարագ - 250 գր
  • ալյուր - 3 ճ/գդ
  • վանիլին - 10 գր
  • կաթ - 200 մլ
  • շաքարավազ - 200 գր
  • ձու - 2 հատ
  • Ջնարակի համար՝
  • կակաո - 2 ճ/գդ
  • շաքարավազ - 2 ճ/գդ
  • կարագ - 2 ճ/գդ
  • թթվասեր - 2 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակ

Պատրաստում ենք հիմքը: Համեղ էսկիմո պատրաստելու համար ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցները առանձնացնում ենք և սպիտակուցները լավ հարում: Դեղնուցների մեջ շաքարավազ և վանիլին ենք ավելացնում և լավ հարում: Այնուհետև լցնում ենք ջուրն ու կակաոն, ինչից հետո էլ սոդայի հետ մաղած ալյուրը: Այս ամենից հետո երկու զանգվածները միացնում ենք իրար և լավ հարում:
 
Խմորը լցնում ենք 20 սմ տրամագիծ ունեցող ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:

Պատրաստում ենք կրեմը: Շաքարավազը, վանիլինը, ձվերը և ալյուրը լավ հարում ենք, ավելացնում տաք կաթն ու կրկին հարում: Կրեմը եփում ենք մարմանդ կրակին, ինչից հետո վերցնում ենք կրակից: Կարագը լավ հարում ենք, լցնում կրեմի մեջ և հարում:

Սենյակային ջերմաստիճանի հիմքի վրա լցնում ենք կրեմն ու տարածում:

Պատրաստում ենք ջնարակը: Բոլոր բաղադրիչները դնում ենք մարմանդ կրակին և եռացնում: Այնուհետև լցնում ենք Էսկիմոյի վրա և տարածում:

Էսկիմոն պատրաստ է: 

Մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան և մատուցում: