Բաղադրիչներ
- խմոր ֆիլո - 15 շերտ
- ընկույզ - 150 գր
- պնդուկ - 75 գր
- նուշ - 75 գր
- շաքարավազ - 150գր
- կարագ - 200 գր (հալեցրած)
- Օշարակի համար՝
- ջուր - 300 մլ
- մեղր - 100 գր
- շաքարավազ - 200 գր
Պատրաստման եղանակ
Ընկույզը, պնդուկն ու նուշը բլենդերի մեջ մանրացնում ենք և խառնում շաքարավազի հետ։
Խմորի 5 շերտերը (յուրաքանչյուրն առատորեն կարագով պատում ենք) շարում ենք իրար վրա։
Լցնում ենք ընկուզային խառնուրդի կեսը։
Մնացած 5 շերտերն էլ, նույնպես կարագով առատորեն պատում ենք, և դնում ընկույզի
շերտի վրա։ Լցնում ենք ընկուզային խառնուրդի մյուս կեսը և ծածկում մյուս 5 շերտերով` յուրաքանչյուր շերտը առատորեն հալեցրած կարագով պատելով։
Տապակի պարունակությունը խորանարդաձև կտրում ենք և մնացած կարագը լցնում ենք վրան։
Բակլավան տեղափոխում ենք նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և 40-45 րոպե թխում ենք` մինչև ոսկեգույն դառնա։ Քանի դեռ բակլավան թխվում է, պատրաստում ենք օշարակը։ Մեղրն ու շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք ջուրը։
Դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի և 5 րոպե
եփում ենք։ Կրակի տակն անջատում ենք։ Օշարակը հավասարապես լցնում ենք պատրաստի բակլավայի վրա և թողնում ենք սառչի։
Մատուցում ենք։
Խմորի 5 շերտերը (յուրաքանչյուրն առատորեն կարագով պատում ենք) շարում ենք իրար վրա։
Լցնում ենք ընկուզային խառնուրդի կեսը։
Մնացած 5 շերտերն էլ, նույնպես կարագով առատորեն պատում ենք, և դնում ընկույզի
շերտի վրա։ Լցնում ենք ընկուզային խառնուրդի մյուս կեսը և ծածկում մյուս 5 շերտերով` յուրաքանչյուր շերտը առատորեն հալեցրած կարագով պատելով։
Տապակի պարունակությունը խորանարդաձև կտրում ենք և մնացած կարագը լցնում ենք վրան։
Բակլավան տեղափոխում ենք նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և 40-45 րոպե թխում ենք` մինչև ոսկեգույն դառնա։ Քանի դեռ բակլավան թխվում է, պատրաստում ենք օշարակը։ Մեղրն ու շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք ջուրը։
Դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի և 5 րոպե
եփում ենք։ Կրակի տակն անջատում ենք։ Օշարակը հավասարապես լցնում ենք պատրաստի բակլավայի վրա և թողնում ենք սառչի։
Մատուցում ենք։
Բակլավա ` նույն ինքը փախլավա, որը կարող եք պատրաստել սովորական շերտավոր խմորով, վրան էլ կարող եք ընկույզներ շարել