Բրիտանացի գիտնականները հետազոտության արդյունքում պարզել են, որ եթե նույն սուրճի հատիկները աղալուց առաջ սեռցվեն, դրանով եփված սուրճը շատ ավելի համեղ կստացվի:
Գիտնականները տարբեր ջերմաստիճաններում սառեցրել են սուրճի հատիկները և այն հատիկները, որոնք ամենացածր ջերմաստիճանում են սառեցվել, ավելի համեղ են եղել, դրանցով սուրճ պատրաստելուց հետո:
Հատիկներն աղալու ժամանակ առաջացրել են ավելի մանր համասեռ մասնիկներ: Դրա շնորհիվ մեծացել է սուրճի վրա գոյացող թանձրուկի մակերեսը, ինչը նպաստել է բուրումնավետ միացությունների ավելի լավ լուծազատմանը, և սուրճը ստացվել է առավել համեղ և հաճելի: