LADYNEWS.am-ը գրում է.

Հղիության շրջանում կյանքի կարևորագույն բաղադրիչներից մեկը, ինչ խոսք, մեր սննդակարգն է:

 

Հաճախ առողջության բարելավման համար մրցավազքում կամ էլ, պարզապես, բազմազանություն մտցնելու համար հղի կանայք սկսում են մեծ քանակությամբ միրգ օգտագործել: Այդ դեպքերում կարևոր է հիշել, որ ոչ բոլոր մրգերն են օգտակար ապագա մայրերի համար, իսկ դրանցից որոշներն անգամ կարող են վիժման պատճառ դառնալ:

 

«Վտանգավոր» մրգերի թվում առաջինն արքայախնձորն է. այն հակացուցված է հղիության ընդհատման վտանգ ունեցող կանանց համար: Բացի այդ, արքայախնձորը կարող է վնասել այն հղիներին, որոնց հղիության ժամկետը տասներիք ամսից պակաս է: Այդուհանդերձ, այս երխու խմբերի մեջ չմտնող հղիների համար արքայախնձորի հյութը բավականին օգտակար է, սակայն այն պետք է օգտագործել չափավոր:

 

Գիտնականները պարզել են, որ պապայայի խակ պտուղների մեջ պարունակվում են նյութեր, որոնք հանգեցնում են արգանդի կծկվելուն: Եվ, չնայած դրան, հասած պապայան օգտակար է և կարելի է ընդգրկել սննդակարգում:

600x580

 

 Շարունակությունը՝ այստեղ: