Tert.am-ը գրում է.

 

Վիսկին ամենահայտնի ոգելից խմիչքներից է, որ պատրաստվում է հացահատիկային մթերքների թորման ճանապարհով: Իր գոյության ընթացքում վիսկին միաձուլվել է տարբեր ժողովուրդների մշակույթին: Վիսկիի ազդեցությունը հատկապես զգացվում է Շոտլանդիայում: Հենց այս երկրում էլ 500 տարի առաջ սկսել են ստեղծել այսօր մեզ հայտնի վիսկին: Այս մասին գրում է Bigpicture.ru-ն` հետաքրքիր տեղեկություններ ներկայացնելով ոգելից խմիչքի աշխարհում իր ուրույն տեղը գրաված ըմպելիքի մասին:

 

1. Թորման եղանակը, որն ընկած է վիսկիի պատրաստման հիմքում, հնարել են 4000 տարի առաջ:

 

2. Շոտլանդական վիսկիի մասին առաջին գրավոր հիշատակությունը թվագրվում է 1494 թվականին:

 

3. Վիսկին պետք է պահվի միայն փայտյա տակառներում: Ապակյա շշերում վիսկին կարելի պահել հարյուրավոր տարիներ, սակայն խմիչքի բույրն ու համը դրանից չի հարստանա:

 

4. Ածիկի վիսկիի 90 տոկոսը պատրաստվում է Շոտլանդիայում:

 

Շարունակությունը` այստեղ: