Life.panorama.am-ը գրում է.
Ավոկադոյի օգտակար հատկությունների մասին մասին պատմում է nature.health-ua.org-ը:
1. Ավոկադոն հանդիսանում է գլուտատիոնի հիանալի աղբյուր, ինչը շատ կարևոր է ծերացման, քաղցկեղի և սրտի հիվանդությունների կանխարգելման համար:
2. Ավոկադոն պահպանում է աչքերի առողջությունը: Այն ավելի շատ կարոտինոիդներ, հատկապես լյուտեին է պարունակում, քան ցանկացած այլ միրգ:
3. Ավոկադոն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Նրա բաղադրությունում առկա նյութերը նպաստում են արյան մեջ առկա վատ խոլեստերինի միջև 17 տոկոս իջեցմանը: Լավ արդյունքի հասնելու համար պետք է ավոկադոն ուտել ճաշից հետո մեկ շաբաթ շարունակ:
Շաունակությունը` այստեղ: