Aroxj.am-ը գրում է.
Սուրճի հատիկները պարունակում են այնպիսի տարրեր, որոնք կարող են շատ օգտակար լինել մտավոր հետամնացությունն ու հատկապես Ալցհեյմերի հիվանդությունը բուժելու գործում: Ճապոնայի համալսարաններից մեկի գիտնականները բացահայտել են, որ քլորոգենային թթուն, որն առկա է սուրճի հատիկների մեջ, պաշտպանում է գլխուղեղային բջիջներն ու թույլ չի տալիս, որ դրանք քայքայվեն:
Մկների վրա արված փորձարկումների արդյունքում պարզվել է նաև որ սուրճն օգնում է վերականգնել հիշողությունը: Փորձի ընթացքում հիվանդ մկներին գցել են լողավազանը, որպեսզի նրանք գտնեն դուրս գալու ճանապարհը:
Շարունակությունը` այստեղ: