Aroxj.am-ը գրում է.


Սուրճի հատիկները  պարունակում են այնպիսի տարրեր, որոնք կարող են շատ օգտակար լինել մտավոր հետամնացությունն ու հատկապես Ալցհեյմերի հիվանդությունը բուժելու գործում:  Ճապոնայի համալսարաններից մեկի  գիտնականները բացահայտել են,  որ քլորոգենային թթուն, որն առկա է սուրճի հատիկների մեջ,   պաշտպանում է գլխուղեղային բջիջներն ու թույլ չի տալիս, որ դրանք քայքայվեն: 


Մկների վրա արված փորձարկումների արդյունքում պարզվել է նաև որ սուրճն օգնում է վերականգնել հիշողությունը:  Փորձի ընթացքում  հիվանդ  մկներին գցել են  լողավազանը, որպեսզի նրանք գտնեն  դուրս գալու ճանապարհը:


Շարունակությունը` այստեղ: