Aroxj.am-ը գրում է.


Մասնագետները նշում են, որ թարմ մրգերը ավելի օգտակար են, քան դրանցից քամված թարմ հյութը: Նոր հետազոտությունը ցույց է տվել, որ դա այնքան էլ այդպես չէ՝ մասնավորապես նարինջի դեպքում:


Հյութի բաղադրության մեջ շաքարը շատ է, փոխարենը, սակայն մարդու օրգանիզմը ավելի է հեշտ է վերցնում օգտակար նյութերը հյութից, քան մրգից: Հետազոտության հեղինակները նշում են, որ նարինջի դեպքում նրա օգտակար հատկությունները հենց հյութի մեջ՝ մասնավորապես կարոտոնոիդները ու ֆլավոնոիդները: Այս երկու նյութերը հատկապես օգտակար են քաղցկեղի որոշ տեսակների կանխարգելման և սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում:


Շարունակությունը` այստեղ: