Tert.am-ը գրում է.

 

Գիտնականները պնդում են, որ ոչ բոլոր ճարպերն են վտանգավոր կազմվածքի համար: Նրանք խորհուրդ չեն տալիս պահպանել քիչ ճարպերով դիետաներ՝ հավելելով, որ պարզապես' անրաժեշտ է ճիշտ ընտրել մթերքները:Այս մասին հաղորդում է РосБалт-ը:

Նիհարելու համար անհրաժեշտ է սննդակարգում ներառել մթերքներ, որոնք պարունակում են բուսական յուղ: Բացի այդ' մթերքները պետք չէ ենթարկել ջերմային վերամշակման, մասնավորապես' ընկույզը, արևածաղկի սերմերը, մրգերը, ինչպես նաև' ձիթապտուղը:

Անվնաս ճարպեր է պարունակում նաև դառը շոկոլադը, սակայն այն պետք է օգտագործել սահմանափակ քանակով: