1. Սառը սուրճ անանուխով ու շոկոլադով

Բաղադրությունը

Թարմ բնական սուրճ` 300-350  գրամ

Դառը շոկոլադ` 30-50 գրամ

Անանուխի թուրմ կամ լիկյոր` 2-4 թեյի գդալ

Սերուցքային պաղպաղակ` 100 գրամ

Սառույցի կտորներ

 

Պատրաստման եղանակը

Եփում ենք սուրճը և եփվելուց հետո գդալով հանում վրայի սերը: Տաք սուրճի մեջ լուծում ենք դառը շոկոլադը: Թողնում ենք մի քիչ հովանա և այնուհետև խառնում ենք սերուցքային պաղպաղակը, անանուխի թուրմը և սառույցը: Այս ամենը հարում ենք բլենդերով մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Մատուցելիս կարող եք մի քանի կտոր սառույց էլի ավելացնել և զարդարել անանուխի թարմ թերթիկներով:

(Եթե տանը չունեք անանուխի թուրմ կամ լիկյոր, այն կարող եք փոխարինել անանուխ պարունակող շոկոլադով):

 

 кофейный коктейль

2. Սառը սուրճ բանանով և պաղպաղակով

Բաղադրությունը

Թունդ եփած սուրճ՝ 250 գրամ

Պաղպաղակ

Բանան

Դարչին

Շոկոլադ

 

Պատրաստման եղանակը

Եփում ենք թունդ սուրճ և թողնում ենք հովանա: Այդ ընթացքում բլենդերով հարում ենք բանանը և պաղպաղակը, ըստ ճաշակի կարելի է ավելացնել նաև մի քիչ շաքարի փոշի: Հետո այս ամենին խառնում ենք արդեն սառած սուրճը և մի փոքր էլ միասին հարում: Մատուցելիս բաժակի վրա կարող եք դարչին և քերած շոկոլադ շաղ տալ:

 

кофе с мороженым

3. «Ին-յան» սառը սուրճ-թեյ

Բաղադրությունը

Սև թեյի 3 տեսակ՝ ամեն մեկից 1 թեյի գդդալ

Սև սուրճ

Խտացրած կաթ՝ 1 հատ

Շաքարավազ

Սառույց

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում եփում ենք թեյը: Մեծ թեյնիկի մեջ 1/2 լիտր ջուր ենք լցնում, ավելացնում ենք 3 տեսակի թեյերը և թողնում ենք 5 րոպե թրմվի: Զուգահեռ եփում ենք ոչ թունդ սուրճը: Պատրաստի թեյին ավելացնում ենք շաքարավազը՝ ըստ ճաշակի, և խտացրած կաթը: Մատուցման բաժակի մեջ սկզբում լցնում ենք կաթով թեյը, հետո նոր սուրճը, ավելացնում ենք սառույցի կտորները և մատուցում: 

(Այս եղանակով պատրաստված սուրճից կարելի է խմել օրեկան ընդամենը 1 բաժակ)

 

Летняя кофемания: 10 освежающих кофейных коктейлей


Աղբյուրը՝ INFOmanka