Aroxj.am-ը գրում է.
Շոգ եղանակին ամենահեշտը սննդային թունավորման ենթարկվելն է: Հենց այս ընթացքում են գրանցվում ամենաշատ սննդային թունավորումների դեպքերը (չհաշված բոլորի սիրելի Ամանորը): Պատճառը անտանելի շոգն է, տոկսիկացված սնունդը ու եղանակին զուգահեռ աճող վիրուսներն ու ինֆեկցիաները: Շոգ եղանակին միակ փրկությունը օդորակիչներն են, լողավազանը կամ սառը լոգանքը:
Բայց անտանելի շոգից փրկվելու և օրգանիզմը հնարավոր թունավորումներից զերծ պահելու այլ միջոցներ էլ կան: Այս հարցում մենք ինքներս մեզ կարող ենք օգնել ճիշտ սննդակարգով: Aroxj.am-ը ներկայացնում է այն մթերքներն ու սննդատեսակները, որոնք խորհուրդ է տրվում և խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ամռանը կամ շոգ եղանակներին (եթե դուք ձմեռային արձակուրդները կորոշեք անցկացնել Կարմիր ծովի ափին, +38 աստիճան տաքության ներքո): Եվ այսպես սկսենք.
Ուտել-խմել
- Մրգեր ու բանաջարեղեն: Մրգերն ու բանջարեղենը պարունակում եմ մեծ քանակությամբ հակաօքսիդատներն, որոնք դանդաղեցնում են թթվայնության արտադրությունը օրգանիզմում: Իսկ բջջանքը խոչընդոտում է հանքանյութերի ու ճարպանյութերի մարսման գործընթացին:
Շարունակությունը` այստեղ: