Life.panorama.am-ը գրում է.

 

19-րդ դարում Ամերիկայի և Եվրոպայի երկրներում բավականին տարածված էր «Մարիանի գինի» անունով խմիչքը: Այն մնացած սպիրտային խմիչքներից տարբերվում էր իր անսովոր բաղադրությամբ՝ Բորդո գինու և կոկաինի համադրությամբ:

 

Գինու հեղինակը ֆրանսիացի քիմիկոս Անջելո Մարիանին, ով այն ստեղծեց 1863 թվականին և միանգամից արտոնագրեց: Կոկաինի բաժինը գինում մեջ բավականին մեծ էր՝ 6 կգ կոկաին մեկ ունցիա խմիչքին:

 

Շարունակությունը՝ այստեղ: