Aroxj.am-ը գրում է.

 

Հետազոտություններից մեկի ժամանակ պարզվել է, որ հակաօքսիդանտները բացի այն, որ արգելափակում են քաղցկեղի բջիջները, նաև ստեղծում են որոշակի պայմաններ դրանց զարգացման համար: Դրանք սինթետիկ նյութեր են, որոնք դանդաղեցնում են օքսիդացումը կամ կենտրոնանում օրգանական միացությունների օքսիդացման վրա: Հակաօքսիդանտներ պարունակում են չիչխանը, հապալասը, խաղողը, լոռամիրգը, սև և սովորական արոսենին, հաղարջը, նուռը, մանգուստինը, ասային և սև սալորը: Կարելի է օգտագործել դրանց խյուսերը կամ թարմ քամած հյութերը: