Ladynews.am-ը գրում է.

 

Մարդիկ, ովքեր ունեն նորմայից ավել քաշ, այլ կերպ են ընկալում սննդի համը, քան նորմալ քաշ ունեցողները:

Պարզվում է՝ ճարպակալումը խանգարում է վայելել ուտելիքը: Այսպիսի եզրակացության են եկել փորձագետներն՝ անցկացնելով հետազոտություն գեր մկների շրջանում, որոնք ոչ մի կերպ չեն կարողացել ճանաչել քաղցր մթերքը:

Բժիշկ Քաթրին Մեդլերը՝ Բուֆֆալո համալսարանից, համարում է, որ ճարպակալումն ազդում է ուղեղի և նյարդային համակարգերի այն հատվածի վրա, որը կարգավորում է համային համակարգը: Խնդիրը այն է, որ բջիջների համակարգը, որը պատասխանատու է համային համակարգից եկող ազդայների համար, ճարպակալում ունեցողների մոտ ցածր է:

 

Շարունակությունը՝ այստեղ: