Life.panorama.am-ը գրում է.


Բաղադրություն

Ծաղկակաղամբ-300գրամ

Գազար-150 գրամ

Սև հատիկավոր պղպեղ-15 հատ

Սխտոր-2պճեղ

Աղ-2ճ/գ

Քացախ-45մլ

Շաքարավազ-25 գրամ

Պատրաստման եղանակ

Ծաղկակաղամբը միջին կտորների բաժանել, գազարը շրջանաձև կտրատել և եփել եռացող աղաջրի մեջ, ոչ ավել քան 3 րոպե: Բանջարեղենը պետք է խրթխրթան մնա:

Այնուհետև ջուրը քամում ենք, թոնում, որ բանջարեղեն սառչի, վրան ավելացնում ենք շերտերով կտրատված սխտոր: Կարելի է ավելացնել նաև կտրատած կաղամբի մի քանի տերև:

Մարինադ

200մլ ջրի մեջ լցնում ենք շաքարավազ, աղ, քացախ (9%) և եռացնում: Թողնում ենք սառչի, այնուհետև լցնում շոգեխաշած բանջարեղենի վրա: