Ճիշտ սնվելու 7 կանոն տարեցների համար
Տարեցների սննդակարգը կազմելիս անհրաժեշտ է հաշվի առնել հետևյալ գործոնները. դանդաղած նյութափոխանակություն, ֆիզիկական ցածր ակտիվության հետևանքով օրգանիզմի էներգետիկ ծախսի նվազում, առկա հիվանդություններ: Ճիշտ սնվելով՝ ցանկացած տարիքում կարելի է մնալ առույգ և առողջ:

1. Շատակերությամբ մի զբաղվե՛ք: Տարեցների մոտ նյութափոխանակությունը դանդաղած է, ֆիզիկական ակտիվությունը' ցածր, հետևաբար ավելորդ քաշ հավաքելն ավելի արագ ու հեշտ:

2. Կերե՛ք փոքր չափաբաժիններով և հաճախ: Խորհուրդ է տրվում ուտել օրական 5-6 անգամ՝ փոքր չափաբաժիններով: Սա թույլ է տալիս կայուն պահել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:

3. Սնունդը բազմազան դարձրե՛ք: Սննդակարգը պետք է պարունակի սննամթերքի 5 հիմնական տեսակ. հացահատիկներ, սպիտակուցային սնունդ (մսամթերք), կաթնամթերք, միրգ/բանջարեղեն, ճարպեր:

4. Սննդակարգը համապատասխանեցրե՛ք առկա հիվանդությունների համար նախատեսված սննդակարգին:

5. Ձուկն ավելի նախընտրելի է, քան միսը: Ծովամթերքն ավելի հեշտ է մարսվում և ավելի շատ սննդարար նյութեր պարունակում:

6. Ընտրե՛ք բուսական ծագման ճարպեր: Նախապատվությունը տվեք չռաֆինացված բուսայուղերին: Սակայն բուսայուղն էլ չարժե չարաշահել:

7. Կերե՛ք բարդ ածխաջրածիններ: Բարդ ածխաջրածիններն ու բջջանյութը խթանում են ստամոքսաղիքային համակարգի աշխատանքը:

Ընտրեք 2-րդ կարգի ալյուրից պատրաստված հացը, օգտագործեք շատ մրգեր ու բանջարեղեն' հատկապես հում վիճակում: