Բուրավետ պանրիկները հիանալի տարբերակ են դեռևս ցուրտ երեկոներին վայելելու տաք աղանդերը:
Անհրաժեշտ է'
կաթնաշոռ' 9%, 400գ,
ալյուր' 2ճ. գդալ,
ձու' 1 հատ,
շաքարավազ' 2 ճ. գդալ,
չամիչ' 100 գ,
ծիրանաչիր' 100 գ,
վանիլ' 2 գ,
աղ:
Չոր կաթնաշոռը դրեք տարայի մեջ, ավելացրեք շաքարավազ և խառնեք:
Առանձին հարեք սպիտակուցը և դեղնուցը: Սպիտակուցը հարելիս ավելացրեք նաև մի պտղունց աղ:
Խառնեք կաթնաշոռը, դեղնուցը, ալյուրը և վանիլի փոշին:
Զանգվածին ավելացրեք սպիտակուցը և զգուշորեն խառնեք: Արդյունքում կստացվի խիտ, թանձր, միատարր զանգված: Դրան ավելացրեք նաև կտրատած չիրը և չամիչը: Ձեռքերով կլորավուն պանրիկներ ստացեք զանգվածից: Գդալով հարթեցրեք կաթնաշոռը, թաթախեք ալյուրի մեջ և դրեք ստվարաթղթով ծածկված թավայի մեջ: Թավան դրեք ջեռոցը 15-20 րոպե' 180-200˚ ջերմաստիճանում: Վայելեք: