Բաղադրիչներ
- հյութ կիտրոնի - 1 բաժակ
- ջուր - 3 բաժակ
- շաքարավազ - 1 բաժակ
- կոճապղպեղ (имбирь) - ¼ բաժակ
- հազրեվարդ (розмарин) - մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակ
- Կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազն ու 1 բաժակ ջրում լուծում, ավելացնում կոճապղպեղի շերտիկներն ու միջին ուժգնության կրակին տաքացնելով հասցնում եռման: 2 րոպե եփում ենք, կրակից վերցնում: 30 րոպե թողնում ենք, հետո քամում:
- Մեծ սափորի մեջ խառնում ենք օշարակը, 2 բաժակ ջուրն ու կիտրոնահյութը: Լցնում ենք սառույցով գավաթների մեջ, զարդարում հազրեվարդի թարմ ճյուղով:
- Ահա և վերջ:
Գուցե շատերին թվա, թե շատ տարօրինակ լիմոնադ է, բայց սա հենց այն է, ինչ հարկավոր է Ձեզ