14 մթերք, որոնք բարելավում են ուղեղի արտադրողականությունը:

1. Ազնվամորի. նյարդաբան Ջեյմս Ջոզեֆն ասում է, որ ուղեղի աշխատանքի վրա բարենպաստ ազդեցություն են ունենում հատապտուղների բոլոր տեսակները, սակայն ազնվամորին մրցակցությունից դուրս է:

2. Հունական ընկույզն ու ավոկադոն ուղեղին հարկադրում են աշխատել նույնպիսի ակտիվությամբ, ինչպիսին որ երեխաների մոտ է:

3. Ձուն պարունակում է խոլին վիտամին, որն ամրապնդում է հիշողությունն ու արագացնում ուղեղի աշխատանքը:

4. Սաղմոնը պարունակում է Օմեգա-3 սպիտակուց, երկաթ ու մի շարք վիտամիններ, որոնք հատկապես կարևոր են ուղեղի համար:

5. Սմբուկն ամրապնդում է ուղեղի բջիջների միջև կապերը, ինչը հնարավորություն է տալիս նոր տեղեկատվությանն արձագանքելու ավելի արագ:

6. Կոֆեինը հատկապես օգտակար է նրանց համար, ովքեր ողջ օրը նստած են համակարգչի առջև: Սուրճն ինքը հարուստ է հակաօքսիդանտներով ու ամինաթթուներով, որոնք ուղեղին հնարավորություն են տալիս իրեն աշխույժ զգալ ողջ օրվա ընթացքում:

7. Մուգ շոկոլադն արագացնում է օրգանիզմում էնդորֆինների՝ ուրախության հորմոնների մշակումը, որոնք էլ իրենց հերթին ամրապնդում են ուշադրությունը:

8. Կանաչ թեյը կայունացնում է նյարդային համակարգը:

9. Յոգուրտը ոչ միայն ունի մեծ թվով սպիտակուցներ, այլև ուղեղին հնարավորություն է տալիս ավելի լավ թուլանալու:

10. Սպանախը բարելավում է ուղեղում արյան շրջանառությունը, ինչը նրան հնարավորություն է տալիս աշխատելու ավելի արդյունավետ և ավելի դանդաղ հոգնել:

11. Կարմիր գինին զգալիորեն բարելավում է կարճաժամկետ հիշողությունն ու շարժիչ ուժը:

12. Շագանակագույն բրինձը լի է վիտամիններով ու մագնիումով, որը հնարավորություն է տալիս սովորելու ավելի լավ ու հիշելու նոր տեղեկատվությունը:

13. Կակաոյի մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտները ուղեղը պաշտպանում են սթրեսից ու օգնում են հանգստանալ:

14. Սխտորն օգնում է ձերբազատվել ոչ միայն մրսածությունից ու վարակից, այլև սթրեսից: Այն հիանալի բնական հակաօքսիդանտ է: